Falten poques setmanes perquè finalitzi la remodelació de la plaça de la Font d’en Fargues i el districte d’Horta-Guinardó ja està proposant mesures per protegir tot l’entorn dels actes vandàlics. Durant el Consell de Barri celebrat dimecres es va informar al veïnat que es protegirà l’espai patrimonial acabat de reformar, on hi ha el quiosc modernista, la font i la planta envasadora d’aigua. Per començar s’ha prorrogat el contracte de l’alarma que es va instal·lar al quiosc mentre van durar les obres i ara s’ha plantejat la possibilitat d’instal·lar un tancament enreixat provisional per evitar l’incivisme a la zona.

Segons va explicar la gerent del districte d’Horta-Guinardó, Elena Amat, “no volem que es repeteixin situacions que s’havien produït en aquest espai, per això volem posar una malla resistent que eviti l’intrusisme, tot i que som conscients que és una solució paisatgística poc bonica”. El cost de la rehabilitació dels elements patrimonials ha estat de 750 mil euros, mentre que la reurbanització de la resta de la plaça, que finalitzarà en breu, puja fins als 2,2 milions d’euros.

Dinamització de la plaça

Està previst que el quiosc modernista funcioni com a bar, això permetria dissuadir els mals usos de l’espai durant les hores d’obertura. De moment, però, encara no s’ha obert el procés de licitació per a la seva gestió, que s’ha de fer de forma acordada amb l‘Institut de Parcs i Jardins. A més, durant el Consell de Barri, l’Associació Esportiva Xarxa es va oferir per gestionar les dues pistes de petanca que tindrà la plaça i contribuir així al manteniment i dinamització de la zona. Un oferiment que va ser ben rebut tant per l’associació de veïns com pels membres del govern del districte.