L’Oficina Antifrau de Catalunya recomana a l’INSS que “extremi els controls i proves mèdiques a l’hora de revisar les incapacitats en el seu moment atorgades a Víctor Bayona i Bakari Samyang”, beneficiats amb pensions vitalícies de 1.600 i 1.800 euros, respectivament. Antifrau assenyala que en el procés de concessió hi va haver “grolleres coincidències temporals” amb la condemna per tortures als agents i denuncia que es van beneficiar de la pensió a partir de baixes mèdiques “acríticament tramitades” per l’Institut Català de la Salut i l’Ajuntament de Barcelona.

Tot i així, Antifrau ha arxivat la denúncia feta pel sindicat CGT que instava a investigar la concessió de la incapacitat permanent, per falta de proves que demostrin que es van falsificar els expedients. El sindicat celebra que es reconeguin “dubtes” en la concessió, però lamenta l’arxiu de la seva denúncia.

Bayona i Samyang van ser condemnats el 2011 per l’Audiència de Barcelona per torturar Yuri Sarran el setembre de 2006. Es dóna la situació que els dos agents també van ser testimonis clau en el cas 4-F, en què alguns joves condemnats van denunciar ser víctimes de tortures.