Fa temps que l’Ajuntament pretén descentralitzar les activitats de Sant Jordi que sempre s’havien concentrat a la Rambla, i donar més protagonisme a altres grans eixos, com el passeig de Gràcia i la ambla de Catalunya. L’aposta que enguany es vol consolidar és el passeig de Sant Joan, via on aquest dimecres s’instal·laran 163 parades de literatura infantil i juvenil. També hi haurà l’oportunitat de conèixer nous segells editorials i escriptors que han autoeditat la seva obra.

A més, els més petits tindran espais dedicats als jocs de fusta. Altres activitats previstes són l’intercanvi de llibres de segona mà, tallers de punts de llibre i sessions d’aprenentatge d’escriptura i enquadernació. La rosa també tindrà un paper especial: s’hi faran diversos tallers de manualitats. En aquesta mateixa fira, s’exhibirà una mostra de fotografies, organitzada per la Casa Àsia, sobre la lectura d’un intercanvi de poemes que han fet alumnes de centres educatius de barri i comerciants nouvinguts. L’exposició es traslladarà el dia 25 a la biblioteca del Fort Pienc fins al 12 de maig.

Els qui passegin pel districte de l’Eixample veuran moltes més parades al carrer. L’Ajuntament ha concedit al districte un total de 3.000 permisos (per Sant Jordi són gratuïts) per a l’ocupació de la via pública: 2.606 són per a la venda de roses i 349, per a llibres.