Foto; Casal dels Infants

(ACN) El Casal dels Infants ha fet aquest dilluns una crida per incorporar 400 persones voluntàries al seu equip per les activitats de lleure educatiu que oferirà a l’estiu 1.500 infants i joves en risc d’exclusió social. Tindran lloc del 26 de juny al 25 d’agost, en barris de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt, i també es faran estades de campaments, colònies i camps de treball en altres municipis de Catalunya.

Concretament, l’associació necessita sumar 217 persones al barri del Raval de Barcelona; 62 a Llefià i Sant Roc de Badalona; 55 a Santa Rosa, el Raval i Fondo, a Santa Coloma de Gramenet; 38 a la Mina i el Besòs, a Sant Adrià de Besòs, i 28 al municipi de Salt, Girona.

Activitats de lleure i de reforç escolar

Les activitats permeten als participants trencar amb la rutina, gaudir de propostes de lleure que no tenen a l’abast durant les vacances, reforçar el que han après a l’escola i descobrir indrets i experiències més enllà de l’entorn urbà del seu barri, en contacte amb la natura. També tenen l’oportunitat de conviure amb els companys, reforçar la seva autonomia i enfortir valors i competències.

Requisits per fer de voluntari

El casal recorda que per fer voluntariat és necessari ser major de 16 anys i tenir “motivació, energia i compromís”. La vinculació mínima és d’una o dues setmanes, en funció de l’activitat. Les persones interessades poden demanar més informació contactant amb l’entitat.