manifestació Diada 2023

(Europa Press / Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha sancionat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb una multa de 1.501 euros per la manifestació de la Diada del 2023. La multa, a la qual ha tingut accés Europa Press aquest dimarts, resol sancionar l’entitat per “ocupació de l’espai públic sense llicència”.

Infracció “molt greu”

Segons el document, es tracta d’una infracció “molt greu” per dur a terme activitats que es corresponen amb l’ús comú especial o ús privatiu sense la llicència oportuna. La notificació exposa que la multa quedarà en un total de 525,35 euros si l’ANC reconeix la seva responsabilitat i fa el pagament de manera voluntària.

Denuncien que es limita un dret fonamental

L’entitat presidida per Dolors Feliu ha lamentat que l’alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, pretengui “limitar un dels drets fonamentals coaccionant l’Assemblea amb una multa econòmica de la Guàrdia Urbana”. L’ANC ha assegurat que no permetrà cap atac i ha al·legat que “mai no s’han demanat llicències” per muntar un escenari a les manifestacions de la Diada.

A més, l’organització assenyala que va mantenir reunions prèvies amb l’Ajuntament de Barcelona per abordar aspectes tècnics i retreu que el dret de reunió “no està sotmès a autorització prèvia”. Ha afirmat que presentarà un recurs a la sanció i insta els ciutadans a contribuir amb l’entitat davant d’aquest “atac”.

L’Ajuntament assegura que “sempre s’ha explicitat la necessitat de demanar el permís d’ocupació de la via pública”

L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha assegurat que s’han mantingut diverses reunions de coordinació amb l’ANC per treballar per la correcta organització dels actes de l’11-S, “en què sempre s’ha explicitat la necessitat de demanar el permís d’ocupació de la via pública” i que “l’ocupació de l’espai públic amb escenaris, instal·lació elèctrica i altres està sotmesa a llicència“.

Davant les al·legacions presentades per l’ANC, d’acord amb el que preveu el procediment administratiu en aquests casos, asseguren que si es comprova que —tot i no haver fet la sol·licitud pertinent— els organitzadors de l’acte van fer arribar posteriorment la certificació corresponent, “es procedirà a l’arxivament de l’expedient”.