ADRIÀ TORRES, cap de l'AE Terra Nova "Principalment se'ns va vendre com un problema econòmic. Després al cap de moltes reunions intentant negociar, arribar a acords s'ha vist que no era així i era purament que nosaltres som aconfessionals i per a ell no hi pot haver cabuda d'un grup d'aquest tipus a la seva parròquia. No entra dins del seu concepte de comunitat."

Asseguren que la parròquia els ha apujat la contribució que paguen com a lloguer i a més, diuen que s’hi ha afegit la qüestió religiosa. Els escoltes denuncien que el rector no vol que una associació laica ocupi un local de l’església. Unes 60 persones entre nens, pares i monitors s’han concentrat a la sortida de missa per informar del problema amb què es troben. Per al proper curs l’Agrupament buscarà un local proper a la zona per no perdre la vinculació al barri.

Aquesta situació no és exclusiva de l’Agrupament Terra Nova. A l’Eixample hi ha diverses entitats laiques que treballen en locals parroquials i ara, l’Església els demana un lloguer.