En Ramon va començar a anar en bicicleta als 14 anys. 50 anys després, aquest continua sent el seu mitjà de transport preferit. Tot i això, creu que Barcelona encara no hi està ben adaptada. RAMON SIERRA Es fan carrils però no estan ben condicionats i els vehicles de motor invaeixen i poden provocar accidents. És per promoure l'ús d'aquest vehicle com a mitjà de transport habitual que cada any s'organitza la Setmana de la Bicicleta. Entre les activitats que es proposen, una revisió gratuïta, una ruta guiada i tallers per aprendre a anar-hi. CARME RUIZ És el mitjà que més creix però segueix sent minoritari. Com a novetat, l'edició d'enguany aposta per un mercat de bicicletes usades en què ja se n'han venut una trentena. I per aquells que no s'acaben de decidir, eMobike ofereix la possibilitat de comprovar què se sent en pedalar una bicicleta elèctrica. La festa continua a l'Arc de Triomf amb una passejada nocturna de 21h a 23h i demà es farà la clausura amb un bike-show al Fórum.

L’inici de la ruta ha tingut lloc al passeig de Sant Joan amb Arc de Triomf i s’hi ha pogut veure l’empresa eMobike, que ofereix un servei exclusiu de lloguer de bicicletes elèctriques destinades a turistes que s’allotgen en alguns hotels de la ciutat.

La ruta, que ha començat i acabat al Passeig de Sant Joan, ha transcorregut pels principals carrers de Barcelona amb carril bici, com Diputació, Avinguda Paral·lel i el Passeig Marítim de la Barceloneta. L’acte ha servit per presentar una iniciativa que promou, precisament, l’ús d’aquestes bicicletes.

eMobike és una nova iniciativa, que estarà disponible a partir del proper diumenge, en algunes de les cadenes d’hotels més importants de Barcelona i que presentarà un servei exclusiu de bicicletes de lloguer. Les cadenes hoteleres que ho oferiran són Barceló Hotels, Husa Hoteles, NH Hotels – Hesperia, Tryp Hotels i Chic&Basic, entre d’altres.

A banda d’aquesta ruta de bicicletes elèctriques, la cooperativa destinada a la promoció i ús de la bicileta, Biciclot, també ha organitzat un mercat de bicicletes de segona mà, un circuit infantil per apendre a circular i diferents activitats manuals per a la canalla.