(ACN/Redacció) Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) han instat els sindicats i el Departament d’Educació a “restablir el diàleg” per acostar punts de vista i evitar la vaga de 5 dies que els docents han convocat al març.

La presidenta de l’entitat, Belén Tascón, ha dit que l’aFFaC respecta que els sindicats plantegin fer una aturada. Tot i això, ha precisat que la seva intenció és la de “treballar perquè això no es produeixi”. En aquesta crida a la negociació, Tascón ha reclamat que també es compti amb les associacions de famílies en el marc de les negociacions. “Hi tenim molt a dir”, ha declarat aquest diumenge al programa ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio’, en què ha defensat que cal “pensar en el benestar de l’alumnat”.

Tascón ha retret novament al Departament d’Educació que hagi decidit avançar l’inici del curs escolar sense debatre-ho amb els treballadors ni les associacions de famílies d’alumnes. “Hi ha una normativa que marca quins mecanismes s’han de seguir per articular la voluntat política (en matèria educativa), i això ha fallat”, ha lamentat Tascón, que ha fet una crida a “recuperar ponts de diàleg i debat”.

L’aFFaC, a favor de millorar la jornada educativa

La presidenta de l’aFFaC ha assenyalat que les famílies són conscients que “cal millorar” la jornada educativa, especialment pel que fa a l’estona lliure dels migdies i a l’horari de l’ESO. Ha recalcat, però, que “cal fer un debat en conjunt” per consensuar un model que s’ajusti a les característiques i necessitats de la societat catalana. “No podem importar un model d’un altre país europeu sense adaptar-lo”, ha insistit.

Ocupen el Departament d’Educació contra el nou calendari escolar 2022-23

En el marc d’aquest debat sobre l’horari i el calendari, Tascón ha avançat que l’entitat “no està d’acord” amb el plantejament fet fins ara perquè veu la jornada intensiva de tot el setembre com “una privatització del temps educatiu”. En aquest sentit, ha demanat que Educació concreti com invertirà els 12 M € anunciats per finançar l’horari extraescolar que hi haurà durant el setembre per complementar l’horari intensiu.