Les famílies de l’Escola Anglesola tenen en el punt de mira reduir el trànsit als accessos al centre, situat al carrer de Numància, una via amb quatre carrils de circulació per a vehicles. L’escola es va traslladar al mes de gener i, durant aquest temps, l’AFA ja ha aconseguit que s’hi col·loqui una barana per augmentar la seguretat.

El centre està inclòs dins el programa Protegim les Escoles i està previst que durant aquest 2021 ja es facin algunes actuacions destinades, precisament, a pacificar-ne els entorns. El carrer d’Anglesola es convertirà en una via per a vianants, els passos de zebra del carrer de Numància s’ampliaran per reduir la velocitat de vehicles i les voreres se senyalitzaran com a entorn escolar.

Numància podria tenir un carril menys

Ara bé, les famílies —que compten amb el suport de l’escola— demanen que les mesures siguin encara més ambicioses. Carme Poll, presidenta de l’AFA, assegura que han demanat reduir una carril de circulació per a vehicles a Numància, una mesura que —segons ha confirmat a betevé el districte— podria dur-se a terme de manera provisional a partir de l’estiu.

Les famílies volen que es traslladi la parada de busos interurbans del carrer de Numància

Traslladar l’estació d’autobusos i aparcaments de bicis

D’altra banda, Àlex Casero, membre de l’AFA, assegura que algunes de les actuacions fixades a llarg termini haurien de fer-se “al més aviat possible”. Això és, per exemple, traslladar l’estació d’autobusos que ara hi ha al costat de l’escola a un altre emplaçament o instal·lar aparcaments per a bicicletes a les dues voreres del carrer de Numància per afavorir els desplaçaments sostenibles.

L’escola és un dels centres de la ciutat que s’han unit a la iniciativa Revolta Escolar per aconseguir uns entorns escolars més saludables i pacificats. En aquest sentit, treballen conjuntament amb les AFA d’altres escoles del barri com l’Ítaca o el Santa Teresa de Lisieux.