Els alumnes i professors de l’Escola Anglesola de les Corts han començat una nova etapa. Quatre mesos més tard del previst, aquest dilluns han estrenat edifici nou al carrer de Numància. L’escola va obrir portes el setembre del 2017 i des de llavors està en ubicacions provisionals.

Un disseny adaptat a l’educació viva

De planta baixa més quatre pisos, l’equip directiu i el professorat fa tres anys que treballen perquè el disseny de l’espai s’adapti al projecte d’escola viva. Toni Otero, director de l’escola, assegura que “són espais oberts, amb molta llum, espais per treballar dins i fora de les aules, en entorns d’aprenentatge”. En aquest sentit, Otero afegeix que “tot l’edifici: els passadissos, els vestíbuls, l’hort, el pati… tenen una finalitat educativa”.

Treballant fins a l’últim moment

Tot i que l’edifici ja està en marxa, encara queden alguns arranjaments d’última hora. Ara bé, l’equip directiu ha treballat totes les vacances de Nadal fins a l’últim moment perquè l’escola estigués llesta per la tornada a les classes aquest mes de gener.

Un projecte nou a les Corts

L’Escola Anglesola és un centre públic que es va crear el setembre del 2017 a les Corts. El nou projecte preveia absorbir l’Escola Ausiàs March el setembre del 2020, data en què també havia d’estrenar-se l’edifici nou. Tot i que els alumnes sí que van passar a formar part de l’Anglesola aquest setembre, ha calgut esperar quatre mesos més per estrenar edifici.

Des del 2017, els alumnes de l’escola estaven ubicats de manera provisional a l’antiga masia de Can Rosés. L’interior d’aquest espai es va dissenyar especialment per a l’escola i, fins i tot, li va valer un premi d’arquitectura. El mateix esperit és el que ara ha agafat forma definitiva.

Els últims quatre mesos, el centre ha disposat, també, de manera provisional, amb les instal·lacions de l’antiga Escola Ausiàs March.