Neix gasela Zoo

El Zoo de Barcelona ha donat a conèixer el naixement d’una cria de gasela dama mohor a través de les xarxes socials. Es tracta d’una subespècie extingida en llibertat, segons la Llista Vermella d’espècies amenaçades de la UICN.

Aquesta gasela és una subespècie de la gasela dama, que habita a les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental. La gestació d’aquest mamífer dura uns sis mesos i normalment neix una sola cria en cada part.

Programa de cria per evitar l’extinció total

Des del Zoo expliquen que continuen participant en el projecte de cria en captivitat d’aquest animal per evitar-ne l’extinció total. Un programa que es va iniciar el 1971 a l’Estació Experimental de Zones Àrides d’Almeria (EAZA), un centre de recuperació de fauna sahariana que depèn del CSIC.

Neix gasela dama mohor Zoo

Aquest programa va començar amb un mascle i sis femelles originaris d’una col·lecció particular i el seu èxit ha permès alliberar exemplars en alguns parcs nacionals africans, així com enviar nombrosos animals a diferents zoològics del món, entre els quals el de Barcelona.