Són els representants dels estudiants d'una quarantena d'escoles i instituts que han participat aquest any en l'Audiència Pública de Nois i Noies. Abans de començar són els que estan més nerviosos, han de llegir un resum de les propostes que fan arribar a l'Ajuntament. "En teoria estava de substitut i m'acaben de dir ara que llegeixo, i clar estic molt nerviós" Han estat un any treballant el tema d'enguany, que se centra en la contribució dels joves a la política i la relació que té amb els drets ciutadans. Un tema complex d'introduir en nois a partir de 12 anys, però que ha contribuït a despertar-los l'interès per la política. "És un tema que els és feixuc i no els atrau gaire, però mica en mica, amb la feina que fem a l'Audiència Pública, els apropem al seu sentit crític" "Tenir-la més a prop sempre t'ajuda a veure-la diferent i més accessible" "He après més de la política i que hi ha temes que m'agraden i que puc seguir aprenent" Un cop despertada la seva consciència política, no els han faltat propostes. La principal és la creació d'un Consell d'Infants i Adolescents de la ciutat per tenir una via directa amb l'Ajuntament. També proposen la creació d'una pàgina de Facebook del consistori o un web que permeti la interacció directa amb la Regidoria de Joventut. De les propostes de l'any passat sobre la inclusió ciutadana, el govern municipal n'ha complert algunes, 28. I la voluntat és seguir-ho fent amb els que avui els han fet arribar. Amb la foto de família ha acabat l'Audiència Pública. L'any que ve ja hi ha tema. Les propostes seran per la Guàrida Urbana i els Bombers perquè es tractarà la seguretat ciutadana.

La contribució dels joves a la política i la relació que té amb els drets ciutadans han estat els temes centrals de la 20a Audiència Pública de Nois i Noies. En la trobada, hi han participat representants dels estudiants d’una quarantena d’escoles i instituts, i per la majoria ha estat el primer contacte amb la política.

Tot i que és un tema “feixuc” que, d’entrada, no atrau gaire els infants, a poc a poc s’hi han anat apropant. Consideren que “tenir-la més a prop sempre t’ajuda a veure-la diferent i més accessible” i afirmen que els ha servit per aprendre “més de la política” i veure que “hi ha temes que m’agraden i que puc seguir aprenent”.

La principal proposta que han posat sobre la taula és la creació d’un consell d’infants i adolescents de la ciutat per poder tenir contacte directe amb el consistori, i també han reclamat un web o una pàgina de Facebook de l’Ajuntament.