La investigació es va iniciar el 2 d’abril quan una noia de 25 anys de nacionalitat búlgara va denunciar a la comissaria dels Mossos del districte de Ciutat Vella que feia sis mesos que estava retinguda contra la seva voluntat i que l’obligaven a prostituir-se. La víctima va explicar als investigadors que havia conegut un noi a Bulgària feia sis mesos amb qui va iniciar una relació sentimental i amb qui va marxar a Itàlia on el jove la va obligar a prostituir-se i a donar-li els diners que guanyava.

L’agressor formava part d’un clan búlgar ubicat a Itàlia format per dos homes més i dues dones. La víctima era controlada i agredida per tot el grup, que la vigilava fins i tot quan estava exercint la prostitució. El gener de 2015 aquest grup es va traslladar a Ciutat Vella amb la noia. Un cop instal·lats, de nou, la van forçar a prostituir-se i a no rebutjar cap tipus de servei sexual. La víctima va relatar diverses agressions físiques per tot el cos i amenaces constants a ella i a la seva família de Bulgària.  Arran d’aquesta denúncia la víctima va acollir-se al programa d’una entitat col·laboradora de l’Ajuntament de Barcelona que protegeix les víctimes de prostitució i explotació sexual.

Cinc detinguts al Raval

La Guàrdia Urbana de Barcelona va identificar un grup d’individus al Raval. Els van interrogar sobre una amiga seva que havia desaparegut  i que va resultar ser la dona que havia denunciat pocs dies abans als Mossos d’Esquadra que era víctima d’explotació sexual. Gràcies a aquesta actuació, els investigadors van poder identificar tot el clan, que residia en dos domicilis del districte de Ciutat Vella.

Amb aquestes dades, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van organitzar un dispositiu policial que va comportar la detenció dels cinc integrants del grup criminal, que passaran a disposició judicial.