Els veïns agrupats a La Barceloneta Diu Prou insisteixen que aquest estiu s’han repetit els problemes d’incivisme per part d’alguns turistes al barri i que el consistori no ha fet res per aturar-los. Asseguren que hi ha problemes de seguretat i d’incivisme, i també d’especulació, ja que aquest tipus d’allotjament fa augmentar els preus dels lloguers. La setmana passada ja van fer sentir el seu malestar protestant a la plaça de Sant Jaume coincidint amb el pregó de la Mercè.

Per part del govern municipal han assistit a la trobada l’alcaldessa, Ada Colau, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin. Segons els veïns, l’Ajuntament ha explicat que els últims dos mesos s’han fet 3.600 inspeccions de pisos turístics, i s’han sancionat 46 habitatges sense llicència.

El consistori també ha acceptat una de les peticions de l’entitat, que se senyalitzin amb una placa els pisos amb llicència perquè els veïns els puguin identificar. Les plaques, que és previst que es col·loquin abans del novembre, inclouran el telèfon dels propietaris perquè els veïns puguin trucar-los en cas de molèsties per part dels turistes.

El govern municipal també s’ha compromès a establir un diàleg fluïd amb els veïns, de manera que es trobaran setmanalment amb un tècnic per fer un seguiment de la situació.