El govern municipal ha defensat la decisió d’ajornar un any l’aplicació de la normativa sobre terrasses pel que fa a les distàncies que han de respectar els locals. També ha assegurat que la Comissió Tècnica de Terrasses es reunirà a principi d’octubre per definir els nous criteris que es recolliran en la normativa, però tenint també en compte l’opinió del veïns.

En aquest sentit, el Partit Popular ha recriminat al govern que hi hagi locals a la Diagonal que fa mesos que esperen l’autorització per instal·lar terrasses. El PP argumenta que les voreres de la Diagonal són prou amples com perquè no hi hagi un conflicte amb els vianants a l’espai públic i ha acusat el model de Colau de “ser el de la plaça de Tiananmen, que és el de metres quadrats buits”. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha respost que al seu parer que els bars tinguin una terrassa ha de ser una excepció, i no la norma.

La posició del Gremi de Restauració
El Gremi de Restauració considera que la demora en les autoritzacions perjudica l’economia de la ciutat. Segons el seu director general, Roger Pallarols, el fre a les terrasses de la Diagonal ha impedit aquest estiu entre 250 i 300 noves contractacions. Pallarols afirma que les terrasses a la Diagonal podrien ajudar a descongestionar altres zones de la ciutat sobresaturades pel turisme. El gremi també assegura que molts restauradors estan preocupats per la incertesa i que això pot frenar les seves inversions a la Diagonal.