Aquest dissabte, 15 d’octubre, la vigília del Dia Mundial de l’Alimentació, s’ha celebrat un acte per parlar d’alimentació sostenible al Disseny Hub Barcelona, a la plaça de les Glòries. A l’escaleta, però, no estava prevista la intervenció d’una animalista del moviment ecologista Animal Rebellion Barcelona. L’activista ha irromput sobre l’escenari i s’ha enganxat, literalment, al faristol. Quan l’organització se n’ha adonat, l’han retirada de l’escenari amb el faristol a les mans.

“Perdoneu, tallo aquest acte per exigir als governs, tant català com espanyol, una transició a un sistema d’alimentació basat en plantes, just i sostenible per a tothom, tant per a les persones humanes com per als animals”, ha dit l’animalista només irrompre a l’escenari.

Un acte amb la presència de Colau, Garzón i Díaz

Tot plegat ha passat davant la mirada atenta de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha participat en l’acte institucional anomenat ‘Viu saludable, Viu millor’. També hi eren el ministre de Consum, Alberto Garzón, i la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

L’activista, però, ha apel·lat directament la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, amb qui ha assegurat haver-se reunit més d’una vegada i a qui ha recriminat facilitar subsidis a la producció ramadera.

Estem fartes d’actes i reunions, i no veiem cap acció”
activista animalista d’Animal Rebellion Barcelona

Crida mentre baixa de l’escenari

L’organització ha acabat interrompent el discurs per demanar-li que abandonés l’escenari i poder seguir endavant amb l’acte. L’activista ha respost amb un: “Justícia animal, ja. No tenim planeta B“, tot alçant la veu mentre se l’enduien enganxada al faristol. De fet, abans de poder abandonar l’escenari, han hagut de desconnectar la connexió dels micròfons per poder alliberar el faristol i retirar-lo completament.