El club d’hoquei en línia Barcelona Tsunamis es va llevar divendres amb el magatzem calcinat. Els responsables del club barceloní alerten que han estat víctimes d’un acte vandàlic en què han perdut tot el material que emmagatzemaven dins de l’Institut Icària, que feien servir les categories infantils inferiors als 14 anys.

“No tenim res”, alerta la vocal de la junta del club barceloní, Naiara Celades, a betevé. “Hem perdut els estics, els guants, l’equipació dels porters, els patins… Tot”, lamenta. Des del club expliquen que els Bombers els han traslladat que tots els indicis apunten que el foc ha estat provocat.

Pèrdues de 17.000 euros

Entre l’equipament dels nou equips que té Barcelona Tsunamis, calculen que el material que s’ha calcinat està valorat en 17.000 euros, una afectació econòmica “molt greu” per a un club petit, explica Celades. Més enllà de la pèrdua monetària, la vocal de la junta també lamenta que la vandalització de les instal·lacions ha provocat que s’hagi hagut d’aturar la competició prevista per aquest cap de setmana, ja que “no tenim material per jugar”.

L’incident no només afecta la temporada competitiva, sinó també els entrenaments i la resta d’activitats que organitzen. “Teníem activitats per poder fer amb els nanos que hem hagut d’ajornar perquè no tenen aquest material”, lamenta Daniel Medrano, president del club.

Recol·lecta de material a correcuita

Des del club ja treballen a contrarellotge per poder reprendre l’activitat al més aviat possible. El material dels jugadors, i especialment el dels porters, no només és car, sinó també difícil de trobar en grans quantitats. Per això, alguns integrants d’altres equips també han posat el seu granet de sorra i els han cedit material. “Nosaltres ja estem fent recol·lecta de material i esperem tenir l’essencial aquest mateix dilluns, per poder continuar l’activitat”, afegeix Medrano.

Els responsables del club tenien pensat celebrar aquest dissabte la Festa Tsunamis, una trobada amb una barbacoa de germanor amb les famílies per celebrar l’inici de la temporada. Malgrat l’incident, han decidit celebrar-la igualment.