El tram final del riu Besòs s’ha transformat aquest dissabte en l’escenari de la festa ciutadana Va de Besòs, amb més d’un centenar d’activitats. L’objectiu és cohesionar els municipis veïns que comparteixen el llit del riu i reivindicar el patrimoni i la bellesa d’aquest espai. Els ajuntaments de BarcelonaMontcada i ReixacSant Adrià de BesòsSanta Coloma de Gramenet han organitzat aquesta cita amb el suport del Consorci del Besòs.

El tret de sortida de la jornada s’ha fet al Parc de les Aigües de Montcada i Reixac amb els alcaldes dels municipis, que han reivindicat el potencial del Besòs, el patrimoni ecològic i històric, i també han demanat més inversions per impulsar socialment i econòmicament tota la zona.

El conjunt de la programació s’ha repartit en quatre punts dels quatre municipis per facilitar que hi pugui participar tothom.

  • La zona 1 és el tram de Montcada i Reixac i ha tingut com a escenari principal el Parc de les Aigües.
  • La zona 2 és el tram de Santa Coloma de Gramenet i Zona Nord (Barcelona) i ha tingut com a escenari principal Can Zam.
  • La zona 3 correspon a Sant Andreu i el Bon Pastor, a Barcelona, i ha tingut com a escenari la Llosa del Bon Pastor.
  • La zona 4 comprèn el tram entre Sant Martí (Barcelona) i Sant Adrià de Besòs i ha tingut com a escenari el Parc del Litoral.
va de besos

Activitats per descobrir el patrimoni del riu

Les activitats s’han programat per a tots els públics i moltes han estat relacionades amb la fauna i la flora del Besòs, així com el patrimoni cultural i la memòria històrica. Per exemple, l’anellament científic d’ocells, descobrir les papallones com a indicador de la biodiversitat, fer un passeig sensorial o un recorregut de marxa nòrdica. També s’ha fet una ruta guiada per una desena de masies situades en aquest tram del riu i les cases barates del Bon Pastor.