Els Mossos d’Esquadra han desallotjat els manifestants del recinte del Parlament de Catalunya sense incidències remarcables després de moments de tensió en què els participants de la protesta han tombat les tanques de seguretat i han intentat avançar fins les portes de la cambra catalana. La policia ha fet desenes d’avisos per megafonia alertant que dissoldrien la manifestació si no cessaven les actituds hostils. Els Mossos fins i tot han anunciat a Twitter que procedien a actuar per desfer la mobilització.

Abans de desallotjar el recinte del Parc de la Ciutadella, més vintena de vehicles de les unitats BRIMO i ARRO dels Mossos d’Esquadra blindaven el Parlament de Catalunya davant de prop de mig miler de persones que es concentren a l’edifici. Alguns dels assitents van encaputxats i han agitat les tanques que envolten el Parlament de Catalunya i llençat algun objecte contra els agents.

La crida a anar al Parlament ha corregut per les xarxes. Enmig d’aquest important dispositiu policial, els manifestants han cridat consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”,  “cremem els lliris” i contra la policia. La convocatòria a través de les xarxes s’ha fet sota el lema #EnsVeiemalParlament i recorda la que ja es va produir en el primer aniversari de l’1 d’octubre, quan els Mossos van desallotjar l’exterior del Parlament després d’aldarulls amb els manifestants.

Des de la tarda, la tensió ha anat en augment davant de les portes del Parlament.