Ventada a Barcelona el 24 de gener de 2009
Un arbre caigut a la gran ventada a Barcelona el 24 de gener de 2009

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en alerta el pla Ventcat ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen fort vent a partir de la nit d’aquest dimarts i fins dimecres al migdia, especialment a tota la façana litoral. Segons l’SMC, poden donar-se cops de vent de més de 70 km/h de component nord i est, sobretot la propera matinada i fins dimecres al migdia pràcticament a tot Catalunya a cotes altes i sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i sud de Girona, amb més probabilitat al front marítim.

A causa de l’elevada mobilitat prevista durant els actes de la Diada de Catalunya, es demana especial prudència en els desplaçaments del matí i també en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals.

 

En l’àmbit preventiu, i en els àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. A més de les fortes ventades, hi haurà un fort onatge de component nord-est (gregal). Per aquest motiu, és especialment important evitar apropar-se al front marítim i respectar el tancament d’accessos.