L’Espai Prize és més que un bar, és un projecte cultural amb tres dècades fent cultura al barri de Sant Antoni. Ubicat al carrer de Floridablanca, 130, feia mesos que estava amenaçat de desnonament. Aquest dimarts, 14 de març, un dia abans de la vista programada i després d’una llarga reunió amb la propietat, es va arribar a un acord que en garanteix la continuïtat.

Haurà de tancar uns vuit mesos per obres

La finca ja està en obres i el dia 16 d’abril Xavi Pagès, que regenta el Prize, haurà de lliurar-ne les claus per també poder-hi fer obres, que inclouen la insonorització. Estarà tancat durant uns vuit mesos. Quan torni a obrir ho farà amb un nou contracte, que serà de 10 anys renovables. Es mantindrà el mateix preu que l’actual però amb la pujada de l’IPC.

Festa de celebració i de comiat temporal

Aquest dissabte es farà un acte al carrer davant del bar, al carrer de Floridablanca, 130, a les 19 h. És una activitat que ja estava prevista com a acte reivindicatiu. La festa es manté però ara serà de caire festiu, per celebrar l’acord i també de comiat temporal d’aquest local i projecte cultural, fins que finalitzin les obres.

Suport d’entitats i veïns

La quarantena d’entitats que han fet costat a l’Espai Prize i les 750 signatures de suport dels veïns del barri s’han sumat a la mediació que ha fet el districte de l’Eixample per aconseguir aquest acord. Al novembre, el barri ja es va mobilitzar per evitar-ne el tancament.