Mercedes Zendrera és la propietària d’aquest nou establiment que va obrir al públic fa un mes al carrer del Rosselló, 158. Zendrera explica a BTV que la crisi ha afectat de ple la llibreria Baibars, especialitzada en llengües i cultures, i que regenta des de fa 16 anys. “Estàvem buscant idees, érem massa gent treballant a la llibreria i vam decidir obrir un altre negoci i traslladar part del personal al nou local”. L’aspecte de Re-Read no fa pensar que els llibres siguin de segona mà, “la nostra intenció és que la llibreria tingui un aspecte nou, tot i que venem llibres de segona mà”.

“Comprem els llibres que la gent ens porta”

A Re-Read es venen els llibres que prèviament s’han comprat als clients. Hi ha gent que arriba amb els volums per vendre, també veïns de la zona que volen buidar algunes estanteries. “Els comprem a preu fix, però no paguem gaire per cada llibre”. Aquesta filosofia de llibreria és “ecològica i permet renovar i donar una nova vida a l’exemplar“, explica la propietària.

Llibres a preu fix

Cada exemplar costa 3 €, però el preu es rebaixa en funció dels llibres que compri el client, dos llibres costen 5 € i cinc llibres surten a 10 €. Aquí estan ordenats per seccions, igual que en qualsevol altre establiment. Zendrera explica que s’hi poden trobar exemplars d’història, filosofia, infantil, ciència-ficció, novel·la, viatges… i més. “No tenim novetats, ni llibres d’antiquari, ni tampoc saldos, però sí volums que van sortir ara fa un any”, explica la propietària.

Un sector tocat per la crisi

La crisi econòmica ha afectat de ple el sector dels llibreters. En pocs mesos han tancat diversos establiments emblemàtics de Barcelona, com la Catalònia. La intenció és que amb “l’obertura de la nova botiga puguem superar la crisi”, assegura Zendrera.