Des de l’1 d’octubre passat, amb la celebració del referèndum, un total de 59 escoles han estat denunciades per suposats casos d’adoctrinament. Des del sindicat USTEC-STEs diuen que les denúncies podrien arribar al centenar i que entre 10 i 15 correspondrien a escoles de Barcelona. Segons ha pogut saber betevé, la majoria són denúncies anònimes, com la que ha rebut l’Escola la Muntanyeta al barri de Font de la Guatlla.

El sindicat d’ensenyament USTEC-STEs alerta que la majoria de denúncies presentades segueixen uns patrons similars, pel que s’intueix que darrere hi ha una mínima organització, com ara els formularis que facilita Societat Civil Catalana. També la gran majoria són anònimes i arriben directament a l’Alta Inspecció del Ministeri d’Educació, a Madrid, que després les remet al Departament d’Ensenyament perquè les investigui.

Un dels 59 centres catalans denunciats per adoctrinament és l’Escola la Muntanyeta, del barri de Font de la Guatlla. La direcció del centre ha explicat a betevé que van rebre una denúncia anònima després de Nadal. Els motius: que els mestres porten símbols independentistes, que no es fan les classes en castellà que corresponen, i que a l’aula es va parlar de política i del que va passar el dia del referèndum de l’1-O. L’escola, però, també assegura que abans de rebre aquesta denúncia no havien rebut mai cap queixa per part de cap de les famílies del centre.

Segons Ramon Font, portaveu de l’USTEC-STEs, les denúncies haurien de ser l’últim recurs i, en cas de no estar d’acord amb alguna cosa del centre, caldria sempre parlar abans amb el docent o amb l’equip directiu. Per Font, des de l’1-O el professorat està en tensió i s’autoreprimeix per no dir res a l’aula que li pugui comportar una denúncia.

17 març, manifestació de Somescola

La plataforma Somescola ha convocat una manifestació aquest dissabte 17 març contra la judicialització de l’educació i a favor del model d’escola catalana. La manifestació sortirà a les 17 h de la confluència del passeig de Gràcia amb la plaça de Catalunya i avançarà fins al final del passeig de Lluís Companys, on hi haurà l’escenari des d’on es faran els parlaments i les actuacions musicals.