El David Moyano té una furgoneta de l’any 2012 dièsel amb la corresponent etiqueta ambiental B. Circula habitualment dins de la zona de baixes emissions, i ho feia sense problemes fins que aquest 23 de maig va rebre sis multes per haver circulat per la ZBE sense etiqueta ambiental.

Cada multa té un import de 100 euros, 600 euros en total. Moyano de seguida es va posar en contacte amb els serveis jurídics del RACC per recórrer contra la sanció. Li van dir que hi ha hagut diversos casos de gent que es troba sense etiqueta tot i tenir-ne. Des del RACC li van recomanar anar a Trànsit per esmenar l’error i poder fer el recurs.

Moyano també va trucar a la ZBE, des d’on li van explicar que per posar les multes fan servir la base de dades de la DGT i que, si falla, el problema s’ha d’arreglar amb la Direcció General de Trànsit. Així ho va fer Moyano, anant personalment a La Campana, on li van tornar a fer constar l’etiqueta ambiental B que li correspon per al vehicle que té.

La DGT assegura que són errors molt puntuals

La DGT ha explicat a betevé que aquests casos no són habituals i que, si es produeixen, són per errors informàtics o humans puntuals. De moment, el RACC no ha comptabilitzat amb quants casos com aquest s’ha trobat. Des l’Ajuntament no tenen constància que aquests errors es produeixin de manera habitual, i des de la ZBE diuen que no poden fer res amb les alteracions de les dades de la DGT que puguin patir els conductors.

Per David Moyano, el pitjor és que “el sistema falla, però el que es menja les multes és el ciutadà. El que ha de posar-se les piles i arreglar-ho soc jo”. Ara Moyano haurà d’esperar si li arriben més multes, amb els corresponents recursos, de la resta de dies en què la seva furgoneta constava com un vehicle sense distintiu ambiental.