Un centenar de persones s’han manifestat en defensa d’un model de sanitat 100 % pública. Sota el lema “La salut no era això”, la protesta ha reunit sanitaris i sindicats, però també ciutadans. Demanen blindar l’atenció primària, revertir les privatitzacions i posar fi a la precarietat laboral. La mobilització s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de la Salut, el pròxim 7 d’abril.

La protesta, formada per dues columnes, ha començat a les 12 del migdia. Una de les columnes ha sortit de la plaça de la Universitat, amb col·lectius i ciutadania; i l’altra, de la ronda de Sant Pere amb el carrer de Bailèn, amb professionals de la sanitat pública i sindicats. Les dues columnes han arribat fins a la plaça de Catalunya.

Reclamen un canvi de model

Els convocants reclamen un canvi de model 100 % públic, de qualitat i basat en l’atenció primària. Segons destaca la plataforma Marea Blanca, alguns dels principals problemes són les llargues llistes d’espera i que “el personal està esgotat per les males condicions laborals“.

Consideren que la precarietat laboral perjudica tant la qualitat del servei que rep la ciutadania com la mateixa salut de les persones que fan la seva tasca en l’àmbit sanitari i de les cures. En aquest sentit, recorden que els metges de família només disposen de 12 minuts per visita o que vuit de cada 10 infermeres no tenen un contracte fix.

Manifestació salut