El túnel de les Glòries ja ha obert d’entrada a la ciutat i, per tant, ja no es pot circular en superfície. Alguns conductors despistats han protagonitzat les primeres infraccions en l’estrena d’aquest nou model de mobilitat. Els principals incompliments han estat per part de gent que fa aquesta ruta habitualment i que s’ha vist sorpresa pels canvis. Sobretot, per la prohibició de circular per la superfície del túnel en el tram de la Gran Via entre la rambla del Poblenou i el carrer de Padilla.

També una infracció comuna durant aquest primer matí amb el túnel obert ha estat per part d’aquelles persones que no volien entrar al túnel i agafaven la sortida reservada per a autobusos i serveis, al carrer de Sant Joan de Malta. La fórmula correcta per a aquells que no volen fer el recorregut del túnel és a través de la sortida 207, la de Bac de Roda, per incorporar-se al lateral de la Gran Via.

La Guàrdia Urbana farà acompanyament

Aquests són els principals incompliments que ha detectat un equip de betevé sobre el terreny les primeres hores de funcionament d’aquesta infraestructura, molt similars a les que ja es van veure durant l’obertura del túnel en sentit Besòs. De fet, durant els primers dies la Guàrdia Urbana farà un acompanyament en aquesta zona. Aquest diumenge al matí ho han fet, per exemple, al carrer de Padilla. En aquest punt han estat informant els conductors que cometien infraccions, però sense sancions.

La prova de foc, el primer dia laborable

Tot i que aquest diumenge el trànsit ha estat calmat en aquest punt, el gerent de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés, ha alertat que s’esperen retencions per a aquest dilluns tant pels canvis que comporta una actuació d’aquest tipus com per la reducció de carrils per a vehicles privats, que en superfície eren més dels dos que té ara el túnel. En aquest sentit, recomanen a la gent que faci ús del transport públic.