Nadales per animar la sobretaula d'un dinar amb l'objectiu que els avis no se sentin sols. ELISA PONT voluntària dels Amics de la Gent Gran "És imprescindible perquè a la nostra societat deixem de banda la gent gran ROSA usuària dels Amics de la Gent Gran "Jo tinc la sort que tinc els meus fills però hi ha gent que està molt sola i aquestes trobades van bé per relacionar-se" A Catalunya 254.000 persones majors de 65 anys viuen soles, i la majoria afirma que se senten aïllats. Per això l'acompanyament ha d'anar més enllà de dies puntuals. ALBERT QUILES director dels Amics de la Gent Gran Des de novembre enviem detalls a casa i fem trucades més sovint durant aquests nadals. El Francesc és un voluntari de 86 anys, que sovint ha d'acompanyar persones més joves que ell. FRANCESC voluntari dels Amics de la Gent Gran Com que sóc gran hi ha moltes coses que m'expliquen que jo les he viscut també. L'endemà potser ja et tornes a desinflar, però avui ho passes bé. MARIA DOLORES usuària dels Amics de la Gent Gran "S'agraeix sentir-se acompanyada, t'ajuda a treure del cap alguns pensaments" STAND UP LAURA LÓPEZ Durant el dinar també s'ha entregat el premi Amics de la Gent Gran, que aquest 2015 l'ha rebut l'actriu Montserrat Carulla, per la seva trajectòria artística i per donar veu a la gent gran. MONTSERRAT CARULLA actriu "Estic feliç perquè m'ha donat el premi la gent de la meva generació, que ha lluitat i segueix lluitant." Carulla ha defensat el paper de la gent gran, que en el context de crisi, són el pilar bàsic de moltes famílies.

Una dotzena de taules parades amb decoració nadalenca han anat rebent els més de 200 comensals que avui han participat d’un dels 12 dinars organitzats pels Amics de la Gent Gran. La resta d’àpats s’han fet a altres barris de Barcelona i a les nou ciutats catalanes que s’han sumat a un acte festiu.

Els avis s’han menjat el caldo de Nadal amb amics i voluntaris que la resta de l’any els acompanyen i ajuden en tasques quotidianes. Per als assistents és un dia d’il·lusió i els voluntaris creuen que és una bona manera de sortir de la rutina solitària de molts d’ells. Les festes nadalenques són l’època de l’any en què es cuida més l’atenció als adults perquè no se sentin abandonats.

A Catalunya, més de 254.000 persones majors de 65 anys viuen soles, i més de la meitat diuen sentir-se aïllades en la seva situació. Per  pal·liar-ho, entitats com Amics de la Gent Gran els brinden acompanyament durant tot l’any.

Durant el dinar de Nadal s’ha lliurat el premi Amics de la gent gran, que aquest 2015 ha rebut l’actriu Montserrat Carulla per la seva trajectòria artística i per ser la veu de la gent gran. Carulla ha dit que se sent feliç de rebre aquest guardó de part de la gent de la seva generació, que han lluitat i lluiten encara, i que són el pilar bàsic a moltes famílies afectades per la crisi.