L’ONG del barri De Veí a Veí serà l’encarregada de distribuir el menjar i els productes per a nadons i per a la llar que s’han recollit durant la ja tradicional Escudella Solidària. És una cita ja esperada per molts habitants del barri que, com la Maria Lluïsa Baiget, sempre miren de participar-hi. “Jo sempre pregunto què és el que els hi fa més falta”, explica, perquè “ara hi torna a haver una sensibilitat però abans les coses per als nadons sovint s’oblidaven”.

Aquest any, la demanda s’ha centrat molt en productes frescos ja que, segons la Teresa Turró, membre de De Veí a Veí, “d’aliments secs en tenim i el producte fresc és molt necessari”. Per contribuir a aquesta campanya, tothom que ho vulgui pot anar a les parades del Mercat de Sant Antoni i deixar pagats aliments que després l’ONG passa a recollir. També es demanaven productes envasats com brou o llegums, i productes d’higiene per als més petits i per a la llar. Tot el que s’ha recollit es distribuirà entre els veïns del barri que més ho necessiten, una tasca que De Veí a Veí duu a terme en coordinació amb els serveis socials municipals.

L’escudella solidària és una iniciativa de Sant Antoni Comerç perquè tots els veïns del barri puguin celebrar les festes. “Sempre mirem de fer-ho el diumenge abans de Nadal”, apunta el president de l’entitat de comerciants, Vicenç Gasca. “Aquests són dies per compartir i volem que  tothom pugui seure a taula i celebrar-ho. Hi ha gent que està patint molt, que ho passa molt malament i aquesta és la nostra col·laboració”, explica.

El toc de sabor l’han posat els responsables de l’empresa de càtering Pepitu i Fills, que han preparat les 2.000 racions d’escudella. Ja tenen la mà trencada a preparar àpats multitudinaris i asseguren que “la dificultat és la mateixa que quan es fa la carn d’olla a casa, és el mateix procediment però amb proporcions molt més grans”. Per a ells, aquesta és la seva manera d’ajudar: “oferim la nostra feina per col·laborar”, afirmen.

També hi col·laboren el districte de l’Eixample, l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Mercats de Barcelona i l’Obra Social la Caixa, que ofereixen el seu suport perquè el dinar de Nadal solidari sigui possible.