No acostuma a passar però aquest any, tant el Nadal cristià com el Màwlid musulmà o la Hannukà jueva es troben força properes en el calendari. Una efèmeride que han volgut aprofitar a la celebració interreligiosa que se celebra per tercer any consecutiu. L'organitza el Grup Interreligiós del Raval i aplega 12 entitats religioses, socials i culturals del barri. En la trobada els representants de les tres religions han aprofitat per explicar cada una de les seves celebracions i per llançar un missatge de germanor, pau i convivència. També, diuen que la celebració ha de servir per sensibilitzar i facilitar el coneixement de les diferents comunitats entre si. MARTA LÓPEZ, Pastora Evangèlica Perquè certament vivim temps complicats i es un acte per a demostrar que es pot viure en pau i amb harmonia perquè en realitat som tots germans i germanes." Per clausurar la celebració la coral Kudyapi Choir del centre Filipí de Barcelona ha cantat un seguit de nadales i cançons de cultures diferents. Els assitents també han rebut el Calendari de Celebracions del Raval, amb fotografies fetes pels veïns, escoles i diferents entitats del barri.

La parròquia de Sant Pau ha acollit un acte interreligiós amb membres de diferents confessions per celebrar tres esdeveniments importants: el Nadal cristià, el Màwlid musulmà i la Hanukkà jueva. El primer commemora el naixement de Jesús, el segon el de Muhammad i el darrer, també anomenat festa de les llums, la victòria dels jueus sobre els grecs.

Es tracta de tres esdeveniments importants de tres religions que apleguen al món molts creients. Per aquest motiu el Grup Interreligiós del Raval, que des de 2010 aplega 12 entitats religioses socials i culturals del barri, organitza aquesta celebració interreligiosa. Els temes centrals de la cita són la germanor, la pau i la convivència i, també, ha de servir per sensibilitzar i facilitar el coneixement de les diferents comunitats entre si.

La celebració interreligiosa ha començat amb la benvinguda que ha donat el rector de la parròquia de Sant Pau del Camp, mossèn Manel Félez, i després representants de cada religió han explicat el significat de cada una de les  celebracions. L’acte finalitzarà amb un cant coral conjunt.

Els assistents a aquesta celebració interreligiosa han rebut gratuïtament el calendari de Celebracions del Raval 2016, fet amb fotografies de veïns, veines, centres educatius i entitats del Raval.