Aquest carilló gegant i els seus personatges donaran el tret de sortida cada dia a les activitats lúdiques. Avui, el centre de la plaça l'han envaït tot tipus de jocs i fins i tot animals fets amb materials quotidians, que han posat a prova l'habilitat de petits i grans. "Has de tenir moltes manetes per ficar coses... per exemple, hi ha una bola que has de ficar en una cistella." Entre el públic, sobretot familiar, bona acollida de la proposta que substitueix enguany la pista de gel. Tot i que algú també l'ha trobat a faltar. "Es una idea que puede gustar a más niños que la pista de hielo." "A la pista de gel jo no sé anar gaire i això, com són jocs, sí." "M'agrada més aquesta, és gratuït també." "Crec que és molt bona iniciativa, però totes dues opcions, la pista de gel i això, haguessin pogut coexistir." El reciclatge és el protagonista avui, però de fet les activitats variaran cada dia amb temes diferents. MARTA ALMIRALL, cap de Festes i Tradicions de l'ICUB "Per exemple, demà és el dia que dedicarem a l'esport, un altre dia el dedicarem a la màgia, a l'art i el circ. Dies amb una mirada pels més petits i dos dies dedicats als més joves." Aquest bosc és una imatge alternativa al Nadal més típic. Aquí tothom hi pot penjar el seu desig. "Quiero que todos los niños del mundo tengan comida." A més dels espectacles de carrer, completen l'oferta les parades de les entitats que participen a la Fira de Consum Responsable. Una seixantena de projectes que potencien el vessant més social i solidari del Nadal.

Alimentació, roba, cultura, finances ètiques i salut, entre d’altres. És el ventall de productes i serveis que es poden trobar a la Fira de Consum Responsable que s’ha instal·lat al centre de la plaça de Catalunya. La finalitat és promoure el consum responsable i de proximitat d’una seixantena d’entitats i projectes arrelats als barris que fugen dels circuits de consum massiu. La mostra pren el relleu a la dels Jardinets de Gràcia però amb un espai més ampli i durant més dies. Concretament, estarà funcionant des d’aaquest diumenge fins al 4 de gener, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any.

La fira es combina amb un espai d’activitats lúdiques en què es fan tallers de reciclatge, de generació alternativa d’energia i espectacles de música i d’humor. El primer dia han envaït el centre de la plaça tot tipus de jocs i fins i tot animals fets amb materials reciclats. Però les activitats variaran cada dia amb diverses temàtiques: esport, màgia, art, circ… L’espai d’activitat obrirà cada dia fins al 4 de gener.

Entre el públic del primer dia, bona acollida de la proposta que substitueix la pista de gel. Molts han destacat que aquesta oferta arriba a més públic i és gratuïta. Hi ha, però, també qui ha opinat que les dues opcions podrien haver coexistit.

Durant els propers dies, altres activitats seran les degustacions de vins, olis i cerveses artesanes, així com la presentació de llibres o debats sobre els mitjans de comunicació. També hi haurà un taller de reparació de bicicletes de Biciclot, en què un expert ensenyarà a tothom que ho vulgui a reparar les bicicletes.

Què és l’economia social i solidària?

L’economia social i solidària que es vol ensenyar en aquesta fira promou la cooperació per superar les diferències salarials, d’oportunitats, de gènere i de poder. En aquest sentit, aquest tipus d’economia defuig el creixement il·limitat i vol evitar la destrucció del medi ambient. També es preocupa per les necessitats de les persones de la mateixa organització i de l’entorn.