El carrer de la Cera, al Raval, tindrà aquest Nadal 2022 quatre arcs de llum que faran al·lusió a la cultura gitana i a la seva presència al barri. Aquests arcs lumínics els han fet joves de l’Associació Carabutsí, que té com a objectiu fundacional la dinamització, la difusió i la preservació de la cultura de la comunitat gitana resident a Catalunya.

Els joves de l’Associació Carabutsí han assistit a tres sessions per decidir i participar en la creació i producció d’aquests arcs a partir de quatre imatges: la bandera gitana, una fotografia de grup de les persones participants, una del cantant Peret i Tía Pepi, i per acabar una imatge de Chacho i el seu piano.

Enguany el projecte #RavalKm0 penjarà 92 arcs en set ubicacions diferents del barri, posant un èmfasi especial a il·luminar zones del barri més fosques, amb l’objectiu de donar vida a aquests espais, que siguin agradables per passejar i generin un sentit de pertinença a aquelles persones que els habiten. La festa d’encesa de llums de Nadal tindrà lloc el dissabte 26 de novembre de 17.30 a 19.30 h a la plaça del Pedró.

Un espectacle d’humor i projeccions de gran format, a l’encesa de llums de Nadal 2022 a Nou Barris
L’acte començarà a les 18 h a la plaça Major de Nou Barris amb el muntatge ‘Anys llum’, de la productora La Brutal, i a les 18.35 h s’encendran els llums

#RavalKm0, un projecte generador d’oportunitats

El projecte #RavalKm0 va néixer l’any 2015, fruit del treball col·lectiu de diferents entitats, institucions, col·lectius i comerços del barri per construir i aplicar una filosofia socialment responsable. Des d’aleshores el projecte ha crescut i l’edició d’enguany està dinamitzada per La Traginera, un nou projecte de formació i d’acompanyament per a la dinamització econòmica urbana, orientat a enfortir i ampliar el teixit econòmic comunitari i de proximitat. Aquesta comunitat està impulsada per cinc entitats del districte de Ciutat Vella: la Fundació Tot Raval, la Fundació Surt i les cooperatives Colectic, Impulsem i La Boqueria Estudi d’Arquitectura.

L’Ajuntament, il·luminat amb el projecte #RavalKm0
‘Abraçades #RavalKM0’ és una instal·lació amb 47 arcs de llum que representen veïns i treballadors del Raval

Rutes d’il·luminació nadalenca de quilòmetre zero a través d’una aplicació

Enguany el projecte presenta una novetat: rutes interactives per caminar pel barri i descobrir el projecte, la història i els seus protagonistes, amb imatges i informació dels carrers il·luminats, a través de l’aplicació de Ravalopoly. Es tracta d’un projecte de l’aplicació tecnològica Explorins amb l’objectiu de dinamitzar i mostrar la riquesa del Raval, donar suport a la seva comunitat i reactivar l’economia local, sota quatre categories: història, cultura, comerç i restauració. El 12 de desembre es realitzarà una ruta pels carrers enllumenats del projecte per inaugurar les rutes de Ravalopoly.

Notícies del Nadal 2022