Els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat 114 delictes als entorns del recinte firal on aquests dies s’ha celebrat el Mobile World Congress i han detingut 35 persones. La majoria dels delictes detectats han estat furts. A més, els Mossos també van desplegar un dispositiu de prevenció de furts i robatoris violents a l’entorn dels hotels i zones d’oci nocturn que solen estar més concorregudes pels congressistes. En aquest desplegament han pogut fer 16 detencions més, totes de lladres multireincidents, relacionades amb furts a congressistes del Mobile World Congress. En la majoria dels casos aprofitaven les distraccions dels congressistes per cometre el delicte i l’objectiu era endur-se mòbils i ordinadors.

Una motxilla amb material informàtic per valor de 8.000 euros

Un dels casos més sonats pel que fa a furts a congressistes del Mobile World Congress ha estat la detenció de tres lladres que acabaven de robar una motxilla amb material informàtic valorat en 8.000 euros. Els lladres van actuar a la recepció d’un hotel aprofitant la distracció de la víctima. Els delinqüents van fugir en un vehicle però gràcies al dispositiu de geolocalització de la motxilla i a les càmeres de seguretat de l’establiment van ser interceptats i detinguts. La motxilla i tots els objectes que contenia es van poder retornar al propietari.

Cap dron irregular detectat

Una altra de les novetats d’aquesta edició del Mobile World Congress pel que fa a la vigilància ha estat la implementació del sistema Kuppel, per controlar l’espai aeri. En aquest sentit, però, no s’ha detectat cap intrusió de drons a l’espai restringit.

Durant el Mobile World Congress els Mossos també han presentat la sala d’intel·ligència per al control aeri i marítim (SICAM) en un estand propi.