(ACN) Més enllà del dispositiu de vigilància pel Mobile World Congress, els Mossos d’Esquadra també participen en el saló presentant, en un estand, la sala d’intel·ligència pel control aeri i marítim (SICAM). Es tracta d’un projecte que fa el primer pas en la integració de diferents tecnologies i que, mitjançant la intel·ligència artificial, podrà donar suport als agents de policia en la coordinació, planificació i predicció d’amenaces.

Aquest projecte s’aplicarà a l’espai de comandament actual, que es convertirà en un node d’integració de senyals que ajudaran en la presa de decisions, que en última instància estaran en mans de les persones. Per assolir la màxima eficiència cal integrar les diferents tecnologies combinant les informacions i senyals generats, que tant poden ser veu, imatges o dades.

Tres projectes d’integració europeus

D’altra banda, els Mossos han mostrat tres projectes d’innovació europeus en què participen: el Prevent-PCP, que té com a objectiu augmentar la seguretat en el transport públic amb solucions tecnològiques innovadores; l’Iseda, que pretén crear un bot de conversa d’intel·ligència artificial per assistir víctimes de violència domèstica, i el Vigilant, que vol investigar i combatre la desinformació il·legal amb intel·ligència artificial i big data.

Sistema Kuppel per vigilar l’espai aeri

Paral·lelament, en el marc del dispositiu que els Mossos duen a terme per garantir la seguretat durant la celebració del congrés, es treballa amb el sistema Kuppel de vigilància de l’espai aeri contra l’ús irregular de drons, que permet reforçar la seguretat i la protecció aèria del recinte. Aquest sistema està format per sensors i càmeres d’alta definició que permeten localitzar i identificar de manera fiable aeronaus no tripulades que sobrevolen l’espai públic i, en cas que representin una amenaça per a la seguretat pública, donar una resposta ràpida.