PERE CHIAS, president del Gremi de Restauració de Barcelona "No és cap caricatura, perquè és una feina molt dura de gent que ha de ser molt llesta, molt atenta, molt formada, per tant, té molt mèrit."

Vestits amb l’uniforme característic de pantaló negre, camisa blanca i davantal, 24 cambrers de diferents restaurants i bars de Barcelona han hagut de superar un total de quatre proves d’obstacles amb una safata carregada amb dues ampolles de cervesa i dues copes plenes en un recorregut de 50 metres, 25 d’anada i 25 més de tornada.

Els actors Joan Pera i Amparo Moreno s’han volgut convertir en cambrers per un dia i han participat en la primera prova. L’exalcalde Jordi Hereu i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, tampoc no han volgut perdre’s aquesta cita.

Els participants han hagut de demostrar les seves habilitats en velocitat, caminant o corrent al més ràpid possible per superar el seu contrincant. La complexitat de les proves ha anat augmentant a mesura que s’han eliminant els concursants, que han quedat desqualificats si es trencava una ampolla, si la cervesa queia a terra, si agafaven la safata amb les dues mans o bé se saltaven algun obstacle. D’aquesta manera, a la primera ronda hi havia 24 cambrers, a la segona 12, a la tercera sis i a la final, dos.

Els cambrers han anat sortint de dos en dos. La primera ronda eliminatòria ha consistit a portar la safata amb dues copes plenes i dues ampolles al llarg del recorregut. A la segona s’hi ha afegit una carta de tapes que havien de dipositar en una taula a i a la tercera, una tapa d’olives. En la la prova final, els concursants han hagut d’agafar la propina d’una taula, transportar-la fins a l’altra punta i posar-la en un pot.

Finalment s’ha imposat el cambrer Carlos González, de la Bodega Sepúlveda, guanyador de l’any passat. Per acabar, els finalistes han pujat al podi dels vencedors, distingint els tres cambrers més ràpids i destres de tots els bars de Barcelona. El primer ha guanyat una càmera GoPro o un televisor, i un sopar per dues persones al restaurant Can Xurrades; el segon, dues entrades per presenciar el gran premi de Moto GP de Catalunya i el tercer, una tarja regal de 100 € a El Corte Inglés.