El Departament de Salut ha actualitzat la xifra de casos d’enterovirus diagnosticats en les darreres setmanes, que s’ha elevat fins als 60. Actualment hi ha 29 menors hospitalitzats amb afectació neurològica, quatre dels quals estan ingressats a l’UCI.

Des de la roda de premsa que va oferir el Departament de Salut aquest dijous, hi ha hagut 12 nous ingressos per enterovirus als hospitals catalans i s’han donat quatre altes. Des del govern català recorden que la majoria dels 60 pacients diagnosticats “evolucionen favorablement”. 29 menors estan ingressats amb complicacions neurològiques, vuit més respecte a les xifres facilitades aquest dijous, i quatre dels quals són a l’UCI.

Des de dimecres passat i fins a aquest divendres a primera hora del matí, el telèfon 061 CatSalut Respon ha atès 330 consultes relacionades amb l’enterovirus. La majoria han preguntat pels símptomes que provoca. Els usuaris també han demanat informació sobre mesures de prevenció i els mecanismes de contagi d’aquest virus.