El FC Barcelona ha començat les obres per adequar l’Estadi Olímpic Lluís Companys a les necessitats del club. De fet, s’han de complir amb els requisits de la Lliga i de les competicions internacional en què participa l’equip. El primer equip masculí jugarà a Montjuïc durant la temporada 2023-24 per les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou, a causa de l’Espai Barça.

Les obres per adequar l’Estadi Olímpic han començat pels terrenys de joc, canviant el sistema de drenatge, de reg i de tractament de l’aigua. A més, també s’està adaptant a les dimensions necessàries establertes pel club. El següent pas serà condicionar els vestidors, les grades de premsa i les zones d’hospitalitat, així com la instal·lació de sistemes de competició i la retransmissió televisiva.

Mobilitat sostenible

En l’acord signat entre el FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona es treballa per tal de garantir un bon accés del públic a l’Estadi Olímpic, per tant, es reforçarà el transport públic i la mobilitat sostenible i han dimensionat uns serveis extraordinaris de manteniment i seguretat per garantir el menor impacte possible a la muntanya.

Es reforçaran els serveis del funicular i s’habilitaran llançadores de bus des dels principals accessos en transport públic. A més, si l’horari del partit ho requereix, també es podria ampliar l’horari del metro i també es millorarà la il·luminació dels principals recorreguts a peu en l’horari dels partits que ho necessitin i s’estabilitzaran els camins per a vianants entre els transport públic i l’estadi.

L’últim matx que té previst jugar el Barça aquesta temporada al Camp Nou serà el 28 de maig en el penúltim partit de Lliga d’aquest curs contra el Mallorca. La propera temporada l’equip jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.