Concentracions a les 17.14 h, cercaviles, àpats populars, brindis o lectures públiques han estat alguns dels actes organitzats a escoles i col·legis electorals per commemorar el referèndum del primer d’octubre. Aquest mapa interactiu recull fotografies, vídeos i tuits de les activitats organitzades pels CDR dels barris de Barcelona i altres entitats. Aquestes celebracions en diumenge s’han avançat a les grans manifestacions previstes per l’1 d’octubre.

Les urnes de l’1-O reapareixen

Les urnes d’ara fa un any han tornat a aparèixer en molts dels escenaris commemoratius. Un passadís humà a l’Escola Industrial ha servit per recrear l’arribada de les urnes el primer d’octubre de 2017. L’acte unitari a la plaça del Poble Romaní de Gràcia també ha reunit totes les urnes de les escoles de la zona. A Sant Andreu, les caixes han arribat a la plaça del General Moragues en cotxe i entre aplaudiments.

Rebateig de places

Un altre acte reivindicatiu que s’ha repetit als barris de Barcelona en record de l’1 d’octubre ha estat el canvi de nom simbòlic de places i carrers. És el cas dels CDR de Sants-Montjuïc que han enganxat un cartell a la placa de la plaça d’Espanya amb el nom de plaça de l’1 d’octubre.