(ACN) L’abús de pantalles, videojocs i apostes en línia va motivar l’any passat el 20,8 % de les demandes d’ajuda entre els adolescents i joves atesos a Projecte Home, mentre que el 2021 aquest tipus d’addiccions representaven el 13 % dels casos. Aquestes addiccions de comportament afecten més els menors (28,6 %) que no pas els majors d’edat (10 %).

S’endarrereix l’edat d’inici dels tractaments

El cànnabis continua sent la primera causa de demanda de tractament entre els joves (58,4 %), segons l’informe presentat aquest dimarts. Pel que fa al conjunt de persones ateses, l’ONG adverteix que en una dècada n’ha augmentat l’edat mitjana, que ha passat dels 37 als 44 anys, i que això mostra l‘endarreriment en l’inici del tractament de qui pateix una addicció. El temps de consum abans d’iniciar el tractament és de 17,3 anys.

Gairebé 1.500 persones ateses el 2022

Projecte Home va atendre el 2022 1.486 persones en els programes i serveis d’atenció i tractament de les addiccions que es duen a terme en els set centres que l’ONG té a Catalunya. La majoria (82,4 %) són homes; el 17,6 %, dones. Per a l’entitat, aquesta xifra mostra les dificultats encara majors de les dones per accedir als tractaments.    

La cocaïna és la droga que més demandes de tractament provoca, prop de la meitat (46,9 %). L’alcohol representa el 38,4 % dels casos. Cal tenir present que algunes de les persones ateses consumeixen diverses drogues i aquí es comptabilitza la principal que motiva el tractament. Des de fa anys aquestes són les dues substàncies més freqüents darrere les demandes d’ajuda.