És la tercera vegada que encapçala la llista municipal i des del partit esperen que aquesta vegada aconsegueixi l'alcaldia. Xavier Trias, envoltat d'amics i dels líders de CIU ha estat proclamat oficialment candidat. Fins i tot, Jordi Pujol li ha enviat un missatge en vídeo. Trias està convençut que després de 32 anys l'etapa socialista a l'Ajuntament ja s'ha acabat. XAVIER TRIAS, president del grup municipal de CIU: "A tots els barris de Barcelona se'ns veu com a una alternativa de debò. Som un partit que som capaços de moure'ns i d'apostar per la justícia social més que molts d'aquests que es diuen d'esquerres. Ja n'estic tip d'aquesta història" Artur Mas creu que Barcelona esta en decadència des dels Jocs Olímpics. La culpa, diu, la mala gestió del PSC. ARTUR MAS, president de CIU: "El cicle s'acaba amb aquest bunyol immens del referèndum de la Diagonal que acabarà sent el rèquiem de l'Hereu i del Partit Socialista a la ciutat de Barcelona, perquè pitjor no es podia fer. Pitjor no es podia fer" Encara queda un any per a les eleccions municipals. Ara els líders de CIU volen centrar-se en les properes, les autonòmiques. I són optimistes amb les enquestes. Trias vincula les seves possibilitats als resultats que obtingui Artur Mas a la tardor.

Malgrat l’optimisme que les darreres enquestes transmeten als convergents, Trias ha demanat que no es facin volar coloms i ha fet una crida a la humilitat: “correm el perill d’estar en una bombolla, quan molta gent encara és crítica amb nosaltres”.

Tanmateix, el candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona considera que els resultats de la consulta de la Diagonal mostren símptomes d’un final d’etapa. Trias ha agraït el vot de confiança que li han donat el president del partit, Artur Mas, i el secretari de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, que l’han acompanyat durant l’acte.

Duran i Lleida ha estat directe quan ha dit que el socialisme està en “caiguda lliure” i viu un període de “crisi i decadència”. Per la seva banda, Artur Mas ha recordat als 700 assistents aplegats a l’Estació del Nord que les eleccions autonòmiques se celebraran abans de les municipals, aquesta tardor.