El primer tema a debat al plenari d’aquest divendres ha estat la Consulta de la Diagonal. Jordi Hereu ha reconegut que el procés no va ser bo. Ha reiterat que hi van haver errades i que per això es van depurar responsabilitats. Una d’elles va ser la dimissió del primer tinent d’alcalde, Carles Martí. L’altre, el procés d’investigació que s’està fent a les empreses encarregades de gestionar la consulta.

El primer en replicar l’alcalde ha estat Xavier Trias, president del grup municipal de CiU. Trias ha mostrat el seu suport a Hereu per haver decidit fer una consulta popular. Assegura que és una bona mesura i que si el consistori en proposa més, el seu grup hi donarà suport. En canvi, ha carregat contra la gestió de la consulta. Trias ha assegurat que aquests errors fan trontollar el sistema polític.

Des del Partit Popular no han trobat cap aspecte positiu. Veuen errors de plantejament i acusen el govern d’haver utilitzat la consulta com a campanya electoral. Fins i tot, Alberto Fernández Díaz ha assegurat que Hereu tenia dos projectes en ment, la consulta de la Diagonal i la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d’hivern.

Des d’Esquerra Republicana han incidit sobretot en els errors informàtics. Per Portabella no és admissible que una consulta que podria situar la ciutat de Barcelona en un lloc capdavanter, l’ha relegada.

L’últim en parlar ha estat el soci de govern Ricard Gomà. Ha assumit que els resultats han estat negatius i ha admès la responsabilitat del consistori. Creu que un aspecte que ha sigut determinant en el fracàs d’aquesta consulta ha estat el no saber transmetre tota la informació als ciutadans.