Quinze dies després de la consulta sobre la Diagonal i a un any vista dels comicis a l’Ajuntament de Barcelona, el PSC obtindria un 24,7% dels vots (29,9% ara) i 11 regidors; el PP en tindria 14,9% (una mica menys que els 15,6% actuals); ICV-EUiA, 9,5% (9,4% ara); ERC, 6,7% (molt per sota dels 8,8%), i Ciutadans, 1,9% (3,9% ara).

Pel que fa als possibles pactes entre formacions per poder formar govern, la majoria dels  enquestats, un 21%,  s’estimaria en primer lloc un pacte entre Convergència i el Partit Socialista. El 18% apostaria per un pacte entre Convergència i Esquerra i un 15% ho faria per una coalició entre Convergència i Partit Popular. El pacte d’esquerres, entre PSC i Iniciativa és el que menys suport rep amb un 12% dels enquestats .

Govern i oposició valoren l’enquesta

Els socialistes de Barcelona atribueixen els resultats de l’enquesta al descontentament de la ciutadania per la situació de crisi econòmica i les mesures d’ajust aplicades pel govern espanyol. Així ho han expressat mitjançant un comunicat en què es mostren convençuts que seguiran comptant amb el suport majoritari de la població.

També destaquen que, segons l’enquesta, l’única alternativa al govern amb Jordi Hereu com alcalde és una coalició entre CiU i PP, que rep el suport del 15% dels barcelonins.

Per la seva banda, l’alcaldable de CiU, Xavier Trias, no ha volgut restar importància als resultats de l’enquesta: “sembla que estiguis somiant, però és una realitat”. El dirigent ho ha explicat en un acte preelectoral a Vic i ha afegit que la seva formació “té l’obligació de guanyar les eleccions”, a Barcelona, després de “32 anys governant els mateixos”.