XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo no desobeixo mai res. El dia que fer això sigui desobeir a una llei vol dir que ens hem tornat bojos. Crec que és ridícul dir que desobeïm lleis per fer una consulta que és merament consultiva. Jo el que desitjo i espero és que algun dia la gent hi posi sentit comú i ho puguem fer d'una manera que no sigui reivindicativa sinó que sigui absolutament de debò i que serveixi per definir i decidir que fem en un futur. No tinc por de res. Si tinguéssim por de la democràcia seria una llàstima. No ha de fer por res, ja es veu com funciona, si és una cosa festiva, només faltaria. Això em recorda una època en què t'havies d'amagar quan anaves a les manifestacions i que et fitxaven".

Poc després de les 10.30 h l’alcalde de Barcelona, acompanyat de la seva dona, ha dipositat el vot del procés participatiu del 9-N a l’Institució Cultural del CIC, al número 205 de la Via Augusta, a Sant Gervasi-Galvany.

“Crec que és ridícul dir que desobeïm lleis per fer una consulta que és merament consultiva”, ha assegurat. L’alcalde ha manifestat que avui es lluitava “per la democràcia” i “desitja” que en un futur es pugui celebrar una consulta que sigui vinculant i que “serveixi per definir i decidir què fem en un futur”. També s’ha referit a l’endemà del 9-N dient que espera que els partits es reuneixin per decidir què s’ha de fer a partir d’ara.

Sobre la investigació que ha obert la Fiscalia Superior de Catalunya per determinar si es comet un delicte amb la celebració del procés participatiu, Trias ha afirmat que “No tinc por de res. Si tinguéssim por de la democràcia seria una llàstima”.