Barcelona en Comú i Esquerra Republicana s’han quedat sols aquest dimarts en la votació de dues proposicions en què demanaven mantenir el traçat del nou carril bici de la via Augusta. Ha estat durant el consell plenari, en què el PP i Vox hi han votat en contra i Trias per Barcelona i PSC s’han abstingut. Les dues proposicions reivindicaven el manteniment del traçat actual i fer públic l’estudi d’avaluació que està en marxa.

El futur del carril bici es coneixerà després de Nadal

La nova infraestructura es va crear gràcies als pressuposts participatius i uneix la plaça de Molina amb la ronda de Dalt. Amb el canvi de govern, el PSC va encarregar un estudi sobre la mobilitat a la via Augusta entre els carrers de Ganduxer i Dolors Monserdà, que s’està elaborant durant els mesos de setembre, octubre i novembre. Aquest informe no inclou la part del traçat finançada amb els fons Next Generation.

Els resultats es faran públics després de Nadal i segons va anunciar la regidora Maria Eugènia Gay durant el consell plenari, serà aleshores quan es prendrà una decisió. “El carril bici existirà, existeix i existirà”, va dir Gay, que va afegir que, en funció dels resultats, el districte es plantejarà “introduir millores, també en altres elements de la via”, com els enllaços amb les parades de bus i els vehicles de neteja.

La votació d’aquest dimarts és una declaració d’intencions, però serà l’Ajuntament qui acabi prenent una decisió al respecte.