ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC Com que en aquest moment entenem que el govern ha fallat i que no ha permès que siguem lleials a les nostres promeses, nosaltres no tenim altre remei que dir fins a nova ordre. De moment no podem avalar la política fiscal del govern." GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde Quina és la raó d'aquest no. Nosaltres veient tot aquest context creiem que es tracta d'un no polític. I aquest no polític que té a veure amb altres elements ens obliga a retirar aquesta proposta d'ordenances." SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Podem titllar una setmana horribilis d'aquest govern en què no té full de ruta, s'han quedat sense PAM, es queden sense ordenances fiscals. Estem davant d'un govern incapacitat, un govern incompetent i un govern que està aïllat." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Després de descartar-nos absolutament, de dir que de nosaltres no volien saber res perquè volien un front d'esquerres, es troben que estan sols i amb que aquesta actitud els ha generat més problemes que beneficis." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Que s'enfonsi la senyora Colau a mi no em preocupa el que em preocupa és que la senyora Colau enfonsi la meva ciutat i, per tant, cal que l'oposició reaccioni."

Pisarello ha assegurat que l’executiu ha complert “la pràctica totalitat” dels acords amb ERC i ha acusat els republicans de plantejar “un no polític”. “Si hem arribat a acords amb ERC a la Generalitat, a l’Àrea Metropolitana, i hem complert el més del 90 %” dels compromisos als districtes, com s’entén el no d’Alfred Bosch?”, s’ha preguntat Pisarello. El primer tinent d’alcalde ha descartat una nova negociació de tot el paquet de les ordenances fiscals i ha dit que es treballarà per pactar i poder implantar taxes com les noves tarifes de les zones blava i verda. En el que no hi haurà canvis és en els impostos, que seguiran el 2017 igual que aquest any. A diferència de les taxes, els canvis en els impostos cal que estiguin aprovats definitivament abans de finals d’any, termini que el govern ja dóna pràcticament per impossible.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha dit que votaran “no” a les ordenances “molt a desgrat nostre” perquè el govern no ha complert l’acord que van pactar l’any passat per bonificar les tarifes als joves de 15 anys. “Com que el govern ha fallat, no podem avalar la política fiscal”, ha sentenciat Bosch, que ha explicat que l’executiu els ha fet contrapropostes sobre aquesta qüestió del transport públic que no els han convençut.

Ciutadans, que també va fer reserva de vot a la Comissió d’Economia, ha anunciat també el no a les ordenances perquè no inclouen cap rebaixa fiscal. La líder de la formació taronja, Carina Mejías, ha dit que el govern els ha sondejat aquest dijous al matí per trobar un acord, fet que ha valorat com una situació de “desesperació”. “Han fracassat estrepitosament”, ha afirmat.

La CUP Capgirem Barcelona no ha avançat el vot perquè es decidirà aquest dijous al vespre en la mesa política de ciutat. La regidora María José Lecha ha ensenyat fotos d’un operatiu policial contra manters al centre de la ciutat, que ha qualificat de “zona militaritzada per sembrar el terror”, i ha exigit, de nou, la dissolució de la Unitat de Suport de la Guàrdia Urbana. “La CUP no seurà a negociar el pressupost de 2017 fins que les batudes racistes no s’aturin”, ha advertit.

Des de CiU, la regidora Sònia Recasens ha titllat de “setmana ‘horribilis'” la situació després del rebuig de l’oposició al PAM i ara les ordenances fiscals. “Som davant d’un govern incapacitat, incompetent i aïllat”, ha dit. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat novament als partits de l’oposició que treballin per fer una alternativa que desbanqui Ada Colau de l’alcaldia. “No em preocupa que Colau s’enfonsi, el que em preocupa és que enfonsi la ciutat”, ha sentenciat.