GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde: "No veiem raons per a una cosa així. Tenim un comissionat de Memòria Històrica que és una persona molt reconeguda en l'àmbit de les polítiques memorials. I repetim: més enllà del que s'ha produït aquesta setmana, considerem que l'exposició està funcionant i té una assistència molt important de públic."

Pisarello ha justificat la posició del govern de no destituir el comissionat de Memòria Històrica assegurant que Vinyes “és una persona molt reconeguda en l’àmbit de les polítiques memorials”. D’aquesta manera, el primer tinent d’alcalde ha donat resposta a la demanda que CiU, C’s i el PP van fer la setmana passada perquè dimiteixi el comissionat.

Gerardo Pisarello també ha dit que, més enllà de la polèmica generada per l’estàtua eqüestre de Franco decapitat, “l’exposició està funcionant i té una assistència molt important de públic”. En aquest sentit, ha afirmat que l’espai d’El Born Centre de Cultura i Memòria destinat a la reflexió sobre la impunitat del franquisme “hauria de ser més gran” perquè considera que actualment “l’exposició és modesta”.