El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha demanat a Endesa que elabori “un pla per actualitzar la xarxa de llum” al Raval, on veïns i comerciants han denunciat talls de llum repetits durant les últimes setmanes. “Dia sí i dia no tenim incidències, tenim un problema estructural d’una xarxa precària”, ha lamentat el regidor del districte.

Rabassa ha admès que el pla donarà resultats “a mesos vista” i s’ha ofert a facilitar tots els tràmits municipals que calgui perquè Endesa millori la xarxa de llum al Raval. A més, el regidor també ha instat l’empresa a fer una “monitorització minut a minut” de les baixades de tensió que hi pugui haver abans no es generin nous talls.

Hem de demanar a Endesa un pla per actualitzar la xarxa, que a Ciutat Vella és precària. I per al dia a dia, una monitorització ‘online’ de la situació.
Jordi Rabassa, regidor Ciutat Vella

18 hores sense llum al carrer de l’Hospital

Una de les darreres avaries es va produir aquest diumenge, en una finca del carrer de l’Hospital. Segons ha denunciat el mateix regidor, l’edifici va estar fins a 18 hores sense subministrament elèctric. Endesa ha confirmat a betevé aquesta incidència, i ha explicat que es va tractar d’una “avaria fortuïta de la línia”.

Pel que fa a les 18 hores sense llum, les mateixes fonts d’Endesa han assegurat que l’explicació està en el fet que per resoldre l’avaria calia entrar en un local, del qual no se’n trobava el propietari. En relació al monitoratge proposat per Jordi Rabassa, Endesa ja ha instal·lat monitors en alguns punts estratègics del carrer de Sant Antoni Abat, on al novembre hi va haver una incidència: “Des d’aleshores no s’ha registrat cap incident”.

Per tot plegat, els veïns del Raval no descarten manifestar-se. Ho ha explicat al programa bàsics de betevé Santi González, d’Acció Riera Baixa: “La paciència s’està acabant, farem una reunió aquest dissabte amb diferents plataformes del Raval i hi haurà accions o mobilitzacions“.

Talls de llum des de novembre, també a Nou Barris

Els primers talls de llum repetits es remunten al novembre del 2020, en concret als carrers de Sant Antoni Abat, de la Cendra i dels Salvador. Alguns veïns d’aquesta zona van denunciar al programa ‘bàsics’, de betevé, talls diaris en finques senceres, que duraven hores. Endesa va explicar que la raó dels talls era una fuita d’aigües fecals.

Divendres passat, a una finca propera a la zona on es produeixen els talls, es va declara un incendi als comptadors de l’escala. Segons el Sindicat de l’Habitatge del Raval, una inspecció realitzada al juny passat ja va indicar que la instal·lació era precària.

Els talls al Raval s’han anat succeint des d’aleshores i no han estat els únics. De fet, altres veïns de la Trinitat Nova (Nou Barris) han explicat a betevé que ells també fa setmanes que estan patint baixades de tensió i talls de llum importants. En aquest cas, les incidències al servei es concentren, en especial, als carrers de Portlligat i d’Aiguablava.