Sota el nom Repensem el 22@, el govern municipal ha iniciat un procés participatiu que es farà a través de trobades presencials i també a través de la plataforma Decidim Barcelona. En aquest procés es farà una diagnosi dels 17 anys de 22@ per conèixer quines mancances té el districte tecnològic per als veïns.

Per això, en la primera sessió presencial (que s’ha fet al MUHBA Oliva Artés) s’han organitzat petits grups de discussió sobre diferents aspectes, com l’economia i l’urbanisme. Una de les tendències a corregir segons Marc Andreu, conseller tècnic de Sant Martí, és la manca d’habitatge assequible. Així ho han denunciat veïns com la portaveu de la taula Eix Pere IV, Gemma Canela: “Tenim zones amb moltes oficines i hotels, però en canvi hi ha poc habitatge”.

Repensar l’economia i la mobilitat

En la sessió també ha assistit el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, perquè un dels objectius és repensar la relació entre l’economia i els veïns. Si fins ara han regnat grans empreses tecnològiques, d’ara endavant es volen potenciar factors de caire social: “L’activitat econòmica al districte només té sentit si és capaç d’arrelar al territori”, ha sentenciat.

La tercera branca del 22@ que els veïns demanen que es canviï és l’urbanisme. Els qui han participat al procés participatiu han demanat que s’acabi la remodelació de l’Eix Pere IV i el portaveu de Biciclot, Pere, ha instat el govern municipal a potenciar els transports alternatius: “S’ha de restringir l’ús del cotxe potenciant el passeig del vianant.”