L'acord entre CiU i PP permetrà finalment desencallar les obres de l'edifici annex a l'hospital, aturades des de fa quatre anys. En realitat les hauria d'assumir la Generalitat però el govern català ja ha dit repetidament que, ara mateix, no pot invertir ni un euro en infraestructures sanitàries. Pels populars, que han anunciat el pacte, era absolutament necessari reiniciar els treballs per poder així dignificar el servei d'urgències d'aquest centre. Han reiterat, però, que aquesta inversió segueix sent responsabilitat del govern català. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "És evident que ara no estem en un debat de competències ni de tramitacions, sinó l'obligació de donar resposta a una atenció hospitalària suficient, digna i imprescindible per a més de 300.000 barcelonins." Les noves urgències s'ubicaran en aquest espai del meu darrere. Si les actuals ocupen 1.700 metres quadrats, aquestes n'ocuparan 3.400. Fet que permetrà doblar el nombre de boxs. També es podran dotar de més equipaments i tecnologia més moderna. L'Ajuntament assumirà els prop de 30 milions d'euros que es preveu que costin les obres. La primera partida, de 10 milions, s'avançarà després de l'estiu. Cinc milions més el 2015 i la resta durant el 2016. Els diners sortiran de l'excedent de l'externalització de la gestió dels aparcaments municipals. Una operació amb la qual el consistori espera ingressar 172 milions d'euros.

Ho ha anunciat el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que ha explicat que en el pròxim consell plenari, previst per al 25 de juliol, s’aprovarà un acord marc que permetrà agilitzar l’adjudicació de la partida pressupostària a les obres. “El que volem a Barcelona són acords, i no disputes estèrils”, ha remarcat després de destacar que el consistori assumirà aquesta ampliació “perquè té uns ingressos extraordinaris”.

El centre hospitalari està a punt de fer 100 anys. L’Hospital del Mar, que forma part del Consorci MAR Parc de Salut de Barcelona, atén una població de 350.000 barcelonins. L’última posada al dia es va fer l’any 1992. El 2008 es van iniciar les obres d’ampliació, però la crisi va frenar el projecte. El deteriorament de l’edifici ha motivat nombroses protestes per part dels treballadors del centre. L’última va ser a principis del mes de juny passat. Els treballadors van qualificar de “lamentable” l’estat de l’immoble.

El pacte entre CiU i el PP permetrà destinar-hi 30 milions d’euros. Una primera fase s’activarà aquest mateix any amb un avançament de 10 milions d’euros. El 2015 se n’invertiran 5 més i els 15 restants el 2016.

Fernández Díaz ha dit que, tot i que el consistori assumeixi inicialment el cost de les obres,  es reclamarà a la Generalitat que assumeixi el deute.