Duran i Lleida ha assegurat que Unió ha fet una bona campanya, però que li ha faltat temps des de la ruptura amb Convergència com per implantar-se i explicar el seu projecte a la societat. “Tornaríem a fer exactament el mateix, però no ens ha anat prou bé”, ha dit. També ha insistit que “ni es pot construir un estat independent amb el 48 % dels vots ni es pot deixar d’escoltar-los”.

Espadaler també ha reconegut la derrota, però s’ha mostrat confiat en el futur del partit i a tornar a entrar al Parlament aviat i poder obtenir un millor resultat en les eleccions espanyoles. “No dimitirem de les nostres idees, el temps del diàleg tornarà i Unió serà aquí per fer aquesta política”, ha promès.

Durant el seguiment de la nit electoral, l’ambient a la seu d’Unió ha estat fred, el primer gerro d’aigua freda ha arribat amb el sondeig des de les urnes i la militància no s’ha recuperat, nit de cares llargues, però després, un cop escrutat el 100% dels vots l’ambient s’ha caldejat.

Tant Espadaler, com Duran i Lleida, amb unes paraules adreçades els militants, han apel·lat els temps difícils que la formació ja va passar l’any 1977 i ho han fet davant de la senyera que el partit va haver d’exiliar a França durant el franquisme.