Trias ha dit que “sempre és bo” que hi hagi un pacte de govern fort, però ha admès que al consistori “l’aritmètica és molt dura”. En tot cas, el líder municipal de CiU ha assegurat que per arribar a un acord de govern, la responsabilitat recau no només en els partits de l’oposició sinó en “l’estil de fer de qui governa”. “Estan més pendents de donar una imatge externa que dialoguen als districtes, però fan un diàleg només amb els seus”, ha sentenciat Trias. L’exalcalde també ha retret a Colau que intervingui en la política espanyola, i ha dit que és “un error fer més tasca de partit que no d’alcaldessa”.

Sobre el seu successor, Joaquim Forn, a qui Trias va assenyalar aquest dilluns, l’exalcalde creu que per ser candidat s’haurà d’enfrontar segurament a unes primàries dins del partit. En qualsevol cas, el president del Grup Municipal de CiU ha dit que davant altres adversaris, Forn té com a avantatge que “coneix molt bé l’Ajuntament”. Trias ha defensat també la feina feta per l’exregidor Antoni Vives, en el punt de mira del govern actual per suposades irregularitats en el mandat anterior. “Tinc plena confiança en ell, crec que ha fet les coses ben fetes”, ha dit Trias, que ha criticat “l’estil equivocat” del nou govern per dedicar-se a “destruir tot el que no són ells”.

Xavier Trias també s’ha referit a la posició de Colau de mostrar-se en contra de la venda de productes il·legals a l’espai públic. El president del Grup Municipal de CiU ha expressat que troba bé que l’alcaldessa es posicioni així, pero ha assegurat que “després no actua”.